Tratamente

In baza de tratament a Spitalului de Recuperare Medico-Balnear Buna Vestire se trateaza urmatoarele afectiuni:
- afectiuni reumatismale degenerative cronice si acute (artroze, spondiloze)
- afectiuni inflamatorii cronice si acute ale membrelor superioare si inferioare
- recuperari posttraumatice - fracturi, entorse, luxatii
- sechele ale sistemului nervos central si periferic, ginecologice, locomotorii
- sechele oto-rino-laringologice
- dizabilitati (defecte) ale sistemului osos si muscular pentru adulti si copii (sechele rahitism, AVC - accident vascular cerebral)
Baza de tratament este dotata cu aparatura medicala specifica, donform normelor Ministerului Sanatatii.

TERAPIA CU OZON

Ozonoterapia este o metodă revoluţionară de tratament nemedicamentos care foloseşte un amestec de oxigen-ozon. Această terapie se bazează pe principalele proprietăţi ale ozonului: antibacteriană, antifungică, antivirală, antiinflamatorie şi imunomodulatorie, de reglare sistemică a homeostaziei în organism și de optimizare a funcţiei organelor şi a sistemelor de organe. Ozonul omoara virusurile, bacteriile, fungiile si cancerul deoarece aceste organisme traiesc in medii cu oxigen putin.Cancerul este destul de usor de distrus daca poti duce suficient ozon la nivelul tumorii. Prin urmare,lipsa oxigenului,toxinele si lipsa unei nutritii adecvate, sunt de fapt cauza TUTUROR cancerelor! Ozonoterapia are o puternica actiune imunomodulatoare si imunostimulatoare. Se foloseste cu succes in:
1. Afectiuni artro-reumatice cat si in toata patologia dureroasa:
-hernia de disc cervicala si lombo-sacrala;
– dureri cervicale – cu efect imediat si durabil;
– toate tipurile de artroze
2. Se obtine o ameliorare notabila a durerii;
– traumatologia sportiva.patologia infectioasa – datorita efectului antibacterian, antifungic si virustatic
3. Afectiuni vasculare si neurologice: ulcere necrotice, vasculare, diabetice (cu dubla actiune-antiseptic si cicatrizant)
– arteriopatie obliteranta;
– vasculopatie si retinopatie diabetica;
– parkinson;
– alzheimer
4.Asociata cu vitamina C,intareste sistemul imunitar,previne aparitia cancerului,creste colagenul ,care ajuta al mentinerea tesuturilor,ligamentelor ,cartilagiilor si tendoanelor,cicatrizant!
5. Alergii

HIDROTERMOTERAPIE

Baile terapeutice sunt proceduri care utilizeaza apa la diferite temperaturi si in diferite stari de agregare, putandu-se adauga si o serie de substante cu rol terapeutic. Prin mofete, sau baile cu gaz se pot trata in special afectiunile cardiovasculare, bolile dermatologice, ginecologice si endocrine, precum si unele afectiuni ale aparatului locomotor - reumatisme cronice degenerative articulare.
Baia galvanica patru celulara asociaza la efectele curentului galvanic si efectele benefice ale apei calde (analgezic, vasodilatator, miorelaxant, elasticizant, sedativ, etc.) avand totodata si posibilitatea cuprinderii unei suprafete mult mai mari a corpului in tratament.

TERMOTERAPIA

Este o metoda de tratament care utilizeaza factorul termic ca agent terapeutic, vehiculat de diversi vectori, cum ar fi parafina, pe care am ales-o pentru proprietatile sale termopexice, aceasta inmagazineaza caldura si o cedeaza lent organismului, pe masura ce se solidifica. Combinata cu alte proceduri (masaj, kinetoterapie), grabeste procesul de recuperare.

MAGNETOTERAPIA

Un tratament natural si usor de suportat de organism, aceasta terapie se bazeaza pe actionarea directa asupra tesuturilor a unui camp magnetic pulsatil (CMP). Este cunoscut faptul ca acest CMP lucreaza la nivelul celulelor, activand producerea enzimelor, transferul metabolic si avand un rol important in functionarea membranei celulare.

TERAPIA CU LUMINA POLARIZATA

Efectele acestui tratament in aparenta foarte simplu nu sunt de neglijat. Lumina ajunge prin expunere de cateva minute pana la o adancime de 2,5cm sub piele, fara ca pacientul sa simta o incalzire semnificativa. Astfel, sunt activate procesele de regenerare si absorbtia de oxigen in tesuturi creste. Celulele bolnave sunt readuse la stadiul de celule sanatoase. Lumina exercita si o influenta nemijlocita asupra terminatiilor nervoase si asupra sistemului nervos.

TRATAMENTUL CU NAMOL DE TECHIRGHIOL SI AMARA

Este indicat in cazul urmatoarelor afectiuni: afectiuni reumatismale degenerative ale aparatului locomotor, afectiuni reumatismale inflamatorii, afectiuni posttraumatice ale aparatului locomotor, afectiuni respiratorii cronice infectioase si alergice, afectiuni ginecologice cronice, afectiuni cardiovasculare periferice, afectiuni dermatologice.

TERAPIA CU AEROSOLI

Este o modalitate revolutionara de tratare a multor conditii, inclusiv boli obstructive al cailor respiratorii.

ELECTROTERAPIA si LASERTERAPIA

Terapia consta in folosirea curentului electric pentru stimularea tesuturilor, cu scopul vindecarii diferitelor afectiuni sau al recuperarii anumitor functii pierdute ale organismului. Terapia laser cu energie scazuta, s-a dovedit a fi foarte eficienta in multe cazuri care nu reactioneaza bine la alte forme de tratament. Energia razei laser este absorbita in zona tratata, ceea ce duce la cresterea metabolismului celular printr-un proces de foto-biostimulare a tesuturilor. Efectele medicale sunt de natura biochimica si nu termica.

SALINOTERAPIA

Este o metoda alternativa dar si complementara de prevenire si tratament pentru diverse afectiuni respiratorii, avand in acelasi timp beneficii demonstrate asupra intregului organism: creste imunitatea, sustine detoxifierea organismului, imbunatateste functionarea aparatului digestiv, sustine regenerarea pielii, ajuta la reducerea efectelor oboselii si stresului.

MASAJ TERAPEUTIC

Exista variate tipuri de masaj iar unul dintre tipurile de masaj cu multiple avantaje asupra organismului uman este cel terapeutic. Masajul terapeutic reprezinta o metoda de tratament a diferitelor afectiuni. Efectele acestuia se resimt asupra pielii, muschilor, nervilor, sangelui si limfei, si indirect, asupra glandelor endocrine, organelor interne si articulatiilor.

KINETOTERAPIE

Kinetoterapia face parte din medicina fizica si are la baza miscarea efectuata prin programe de recuperare medicala bine structurate, ce au ca scop refacerea unor functii diminuate ale pacientului.